Maseczka nawilżająca kolagenowa z wyciągiem z kawioru i witaminami
- Producent:
- Kosmetyka Naturalna Sp. z o.o.
- W magazynie:
- 15
- Ocena:
- 4.20
brutto: 4.88 zł
Cena w innych sklepach:: 12.00 zł
Powiadom znajomego
Opakowanie
Maseczka zapakowana jest folię aluminiową. Wymiary opakowania: 15 x 12 cm. Waga brutto to 33,7 g. Objętość preparatu wynosi 30 ml. Produkt przeznaczony jest do jednorazowego użytku.
Otwarcie opakowania ułatwiają nacięcia. Są one dobrze widoczne, a po pociągnięciu opakowanie rozdziera się.
Skład eliksiru
Pierwsze wrażenie - miły zapach.
Wewnątrz opakowania znajduje sie maseczka – nasączony substancjami nośnik.
Zanim nałożymy je na twarz – poświęćmy chwilę uwagi składowi. Na opakowaniu można przeczytać co wchodzi w skład eliksiru.
Głównym składnikiem maseczki są kolagen naturalny z ekstraktem z kawioru.
Ekstrakt z kawioru dzięki zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i aminokwasów pomaga w odbudowaniu bariery lipidowej naskórka i komórek. Wzmacnia skórę, a jednocześnie naturalnie stymulujące metabolizm komórkowy. W skład kawioru wchodzą substancje mające znaczny wpływ na wygląd i zdrowie skóry, m.in.:
Kolagen to białko proste, zbudowane wyłącznie z aminokwasów. Nazwę swoją wywodzi od dwóch greckich słów: colla – klej oraz genno - rodzić. Klejogenny - to słowo najlepiej oddaje funkcję kolagenu będącego białkiem spajającym elementy komórkowe.
Niestety od około 25 roku życia organizm traci zdolność odbudowy naturalnego kolagenu. Pojawiają się zmarszczki, cellulit, suchość skóry, matowienie paznokci i włosów, rozpoczyna się proces starzenia.
Stosowanie kolagenu poprawia stan cery. Wywołuje on następujące efekty:
• głęboko nawilża i ujędrnia skórę,
• spowalnia proces starzenia skóry,
• regeneruje skórę i wyraźne ją odmładza,
• wygładza zmarszczki i zapobiega powstawaniu nowych,
• powoduje rozjaśnienie i obkurczenie naczyń włosowatych,
• pielęgnuje skórę z trądzikiem młodzieńczym i różowatym,
• pielęgnuje skórę skłonną do alergii,
• zmniejsza zmęczenie skóry.
Podsumowują - biologicznie czynny kompleks peptydowy wzmacnia strukturę skóry, przyspiesza metabolizm komórek, napina, rzeźbi kontury i nadaje twarzy owal.
Kolejnym składnikiem jest Tokoferol (ang. Tocopherol) – czyli witamina E. Jest to przeciwutleniacz, który zapobiega utlenianiu i jełczeniu kosmetyku oraz odżywia skórę.
Dalej czytamy, że maska zawiera Alkohol (ang. Alcohol), czyli to alkohol w czystej postaci. Jest on naturalnym konserwantem w produktach ekologicznych. Dodatkowo, usprawnia przenikanie składników aktywnych w głąb naskórka.
Kolejnym komponentem jest ekstrakt z grzyba Fuciformis Tremella (ang. Tremella Fuciformis Sporocoap Extract). W Polsce znany jest pod nazwą Trzęsak morszczynowaty. Jest grzybem uprawianym w Chinach co najmniej od XIX wieku. Ceniony za galaretowatą strukturę, jak i jej właściwości lecznicze.
Carbomer Hydrocelullulose to środek zagęszczający stosowany w kremach, balsamach i mleczkach.
Diazolidinyl mocznika (ang. Diazolidinyl Urea max concentrate) to przeciwbakteryjny środek konserwujący.
PEG-uwodorniony olej rycynowy 40 (ang. PEG-40 Hydrogenated Castor oil) to olej rycynowy (olej rącznikowy). Jest gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta, na powietrzu gęstnieje, ale nie twardnieje. Zastosowanie w lecznictwie jako środek przeczyszczający, ale ma również inną ma bardzo pożyteczną właściwość. W przeciwieństwie do innych olejów i tłuszczów, tworzy doskonałą emulsję, prawie jakby rozpuszczał się w wodzie. Jest częstym składnikiem toników, kremów, żeli.
Alantoina (ang. Allantoin) – ma działanie kojące (ogranicza dyskomfort związany z suchością skóry). Jest to organiczny związek chemiczny, heterocykliczna pochodna mocznika, należąca do grupy ureidów. Ma postać białego proszku. Działanie fizjologiczne alantoiny polega na: przyśpieszaniu ziarninowania uszkodzonej tkanki i ułatwianiu procesów bliznowacenia, Stosowana jest w:
• medycynie jako składnik maści i zasypek używanych w leczeniu trudno gojących się uszkodzeń skóry,
• w kosmetyce – 0,2-procentowy roztwór ze względu na działanie kojące i łagodzące w preparatach przeciwtrądzikowych i do opalania oraz w płynach do kąpieli i dezodorantach.
Glikol propylenowy (ang. Propyle Glycol) - silnie higroskopijny humektant, który tworzy na skórze wilgotny, nie wysychające film, zmniejszający TEWL (ang. transepidermal water loss - transepidermalną utratę wody przez naskórek). Jest doskonałym rozpuszczalnikiem wielu czynnych substancji. Zapobiega wyparowywaniu wody z fazy zewnętrznej, szczególnie przy emulsji O/W. W temperaturze pokojowej jest bezbarwną, bezwonną, oleistą cieczą, o słodkawym smaku i wysokiej lepkości. Znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle i medycynie. W odróżnieniu od glikolu etylenowego glikol propylenowy nie jest toksyczny. Glikol propylenowy stosowany jest w farmacji jako rozczynnik, czyli płyn, który sam nie ma istotnego działania dla organizmu, ale w którym może zostać rozprowadzony składnik czynny leku. Dotyczy to przede wszystkim preparatów (leków), nie dających rozpuścić się w wodzie, ale dających się rozprowadzić we względnie neutralnym dla organizmu - glikolu propylenowym. W ten sposób glikol propylenowy może być stosowany tak w formie zastrzyku, preparatu doustnego, jak i kremu. W tym ostatnim przypadku jest nanoszony miejscowo na skórę
Glikol butylenowy (ang. Butylene Glycol) należy do środków rozpuszczających. Jest dobrze tolerowany przez skórę. Zachowuje wilgoć (substancja wchodząca w skład naturalnego czynnika nawilżającego). Używany jest jako środek ekstrakcyjny dla roślin, do produkcji ekstraktów roślinnych.
Triethanolamin - alkohol alifatyczny o wzorze sumarycznym N(CH2CH2OH)3. Dodawany do kremów, maści, śmietanek, mleczek, toników, detergentów. Na skórę działa nawilżająco, oczyszczająco, przeciwtrądzikowo, zmiękczająco, przeciwzaskórnikowo.
W kosmetologii jest uważana za substancję przeciwzaskórnikową i oczyszczającą. Zwiększa przepływ krwi przez naczynia skórne, poprawia ukrwienie skóry, przyśpiesza procesy odnowy i regeneracji skóry.
Ester kwasu p-hydroksybenzoesowego (ang. Propylparaben maximim concentrate) – to substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed nadkażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np.nabierając krem palcem).
Metyloparaben (ang. Methylparaben conservator maximum) – jest środkiem konserwującym wytwarzanym naturalnie w wielu owocach (np.jagodach). Metyloparaben łatwo wchłania się z przewodu pokarmowego lub przez skórę. Jest hydroliziowany do kwasu p-hydroksybenzoesowego i szybko wydalany bez akumulacji w organizmie.
Dwusodowy EDTA (ang. Disodium EDTA) - regulator lepkości (podwyższa lub obniża lepkość kosmetyku). EDTA, czyli kwas etylenodwuaminoczterooctowy oraz jego sole są dodawane do leków i kosmetyków. Stabilizuje kosmetyki i leki, hamuje katalityczny wpływ jonów metali, zapobiegając rozkładowi substancji czynnych; nasila działanie konserwantów i przeciwutleniaczy. Posiada właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, dlatego ma zastosowanie również jako konserwant. Należy do przeciwutleniaczy kompleksujących (chelatujących) kationy metali, w tym ciężkich, w środowisku wodnym, co wpływa na spowolnienie procesów oksydacyjnych inicjowanych przez światło oraz śladowe ilości metali, np. żelaza.
Imidazolidinyl - konserwant o bardzo szerokim spektrum działania. Możemy go spotkać w produktach on nazwie "hipoalregiczny".
Uff! Dobrnęliśmy do końca repetytorium z chemii i kosmetologii.
Wynika z niego, że dobór substancji został wykonany w uzyskania preparatu powodującego:
wygładzenie zmarszczek mimicznych, rys i zmarszczek powstałych z niedoboru wilgotności,
głębokie nawilżenie skóry,
ujędrnienie skóry,
poprawienie samopoczucia.
Ekstrakt z kawioru pomoże nam również odżywić skórę po opalaniu, zmniejszyć podrażnienia i złagodzić wszelkie swędzenia.
Pora na eksperymenty biologiczne.
Skoro wiem czego można oczekiwać po masce trzeba sprawdzić jej działanie w praktyce.
Przed nałożeniem maseczki należy dokładnie oczyść i wysuszyć skórę twarzy. Przez warstwę kremu trudniej przedostać się substancjom odżywczym.
Wyjmujemy maseczkę z opakowania i rozkładamy. Nieco przypomina maskę na bal karnawałowy. Ma owalny kształt z dziurkami na oczy, usta, nos. Bez obawy, maskę można tak ułożyć, że pasuje do każdej twarzy. Jest spora i ma zapas materiału. Tam gdzie jest za luźno można zrobić zakładkę. Do nałożenia maski potrzebne jest lustro lub pomoc drugiej osoby.
Teraz czeka nas 20 minut błogiego lenistwa. Przedawkowanie składników nie grozi. Jeśli ktoś przyśnie – nic złego się nie dzieje. Sprawdzone.
Po ich upływie można zadanego czasu można zdjąć maseczkę i usunąć chusteczką nadmiar składników.
Efekt zastosowania maski
Po jednorazowym użyciu daje się zauważyć, że maska powoduje:
Aby uzyskać najlepszy efekt zalecane jest stosowanie maseczki dwa razy w tygodniu. Stosując taką ochronę przed starzeniem się skóry możemy być spokojni o wygląd nasze twarzy przez wiele wiele lat.
Ogólne wrażenie? Zaskakująca skuteczność. Kilkanaście złotych za to, aby w domu poczuć się jak w gabinecie kosmetycznym, to nie wysoka cena.
Gwarancja skuteczność
Jeżeli produkt nie spełni Twoich oczekiwań możesz odesłać pozostałe nienaruszone opakowania wraz z krótkim uzasadnieniem. Ponosisz cenę przesyłki. Ja zaś zwracam Ci równowartość towaru.
Zapraszam do wypróbowania.
Maseczka zapakowana jest folię aluminiową. Wymiary opakowania: 15 x 12 cm. Waga brutto to 33,7 g. Objętość preparatu wynosi 30 ml. Produkt przeznaczony jest do jednorazowego użytku.
Otwarcie opakowania ułatwiają nacięcia. Są one dobrze widoczne, a po pociągnięciu opakowanie rozdziera się.
Skład eliksiru
Pierwsze wrażenie - miły zapach.
Wewnątrz opakowania znajduje sie maseczka – nasączony substancjami nośnik.
Zanim nałożymy je na twarz – poświęćmy chwilę uwagi składowi. Na opakowaniu można przeczytać co wchodzi w skład eliksiru.
Głównym składnikiem maseczki są kolagen naturalny z ekstraktem z kawioru.
Ekstrakt z kawioru dzięki zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych i aminokwasów pomaga w odbudowaniu bariery lipidowej naskórka i komórek. Wzmacnia skórę, a jednocześnie naturalnie stymulujące metabolizm komórkowy. W skład kawioru wchodzą substancje mające znaczny wpływ na wygląd i zdrowie skóry, m.in.:
- witaminy A, D, E – ochrona przed wolnymi rodnikami, opóźnienie starzenia, białka odpowiedzialne za jędrność i elastyczność,
- fosfolipidy - nawilżają i wygładzają naskórek,
- mikroelementy (Cynk, Jod, Magnez) – nawilżają i pobudzają do pracy komórki skóry.
Kolagen to białko proste, zbudowane wyłącznie z aminokwasów. Nazwę swoją wywodzi od dwóch greckich słów: colla – klej oraz genno - rodzić. Klejogenny - to słowo najlepiej oddaje funkcję kolagenu będącego białkiem spajającym elementy komórkowe.
Niestety od około 25 roku życia organizm traci zdolność odbudowy naturalnego kolagenu. Pojawiają się zmarszczki, cellulit, suchość skóry, matowienie paznokci i włosów, rozpoczyna się proces starzenia.
Stosowanie kolagenu poprawia stan cery. Wywołuje on następujące efekty:
• głęboko nawilża i ujędrnia skórę,
• spowalnia proces starzenia skóry,
• regeneruje skórę i wyraźne ją odmładza,
• wygładza zmarszczki i zapobiega powstawaniu nowych,
• powoduje rozjaśnienie i obkurczenie naczyń włosowatych,
• pielęgnuje skórę z trądzikiem młodzieńczym i różowatym,
• pielęgnuje skórę skłonną do alergii,
• zmniejsza zmęczenie skóry.
Podsumowują - biologicznie czynny kompleks peptydowy wzmacnia strukturę skóry, przyspiesza metabolizm komórek, napina, rzeźbi kontury i nadaje twarzy owal.
Kolejnym składnikiem jest Tokoferol (ang. Tocopherol) – czyli witamina E. Jest to przeciwutleniacz, który zapobiega utlenianiu i jełczeniu kosmetyku oraz odżywia skórę.
Dalej czytamy, że maska zawiera Alkohol (ang. Alcohol), czyli to alkohol w czystej postaci. Jest on naturalnym konserwantem w produktach ekologicznych. Dodatkowo, usprawnia przenikanie składników aktywnych w głąb naskórka.
Kolejnym komponentem jest ekstrakt z grzyba Fuciformis Tremella (ang. Tremella Fuciformis Sporocoap Extract). W Polsce znany jest pod nazwą Trzęsak morszczynowaty. Jest grzybem uprawianym w Chinach co najmniej od XIX wieku. Ceniony za galaretowatą strukturę, jak i jej właściwości lecznicze.
Carbomer Hydrocelullulose to środek zagęszczający stosowany w kremach, balsamach i mleczkach.
Diazolidinyl mocznika (ang. Diazolidinyl Urea max concentrate) to przeciwbakteryjny środek konserwujący.
PEG-uwodorniony olej rycynowy 40 (ang. PEG-40 Hydrogenated Castor oil) to olej rycynowy (olej rącznikowy). Jest gęsta ciecz, bezbarwna lub jasnożółta, na powietrzu gęstnieje, ale nie twardnieje. Zastosowanie w lecznictwie jako środek przeczyszczający, ale ma również inną ma bardzo pożyteczną właściwość. W przeciwieństwie do innych olejów i tłuszczów, tworzy doskonałą emulsję, prawie jakby rozpuszczał się w wodzie. Jest częstym składnikiem toników, kremów, żeli.
Alantoina (ang. Allantoin) – ma działanie kojące (ogranicza dyskomfort związany z suchością skóry). Jest to organiczny związek chemiczny, heterocykliczna pochodna mocznika, należąca do grupy ureidów. Ma postać białego proszku. Działanie fizjologiczne alantoiny polega na: przyśpieszaniu ziarninowania uszkodzonej tkanki i ułatwianiu procesów bliznowacenia, Stosowana jest w:
• medycynie jako składnik maści i zasypek używanych w leczeniu trudno gojących się uszkodzeń skóry,
• w kosmetyce – 0,2-procentowy roztwór ze względu na działanie kojące i łagodzące w preparatach przeciwtrądzikowych i do opalania oraz w płynach do kąpieli i dezodorantach.
Glikol propylenowy (ang. Propyle Glycol) - silnie higroskopijny humektant, który tworzy na skórze wilgotny, nie wysychające film, zmniejszający TEWL (ang. transepidermal water loss - transepidermalną utratę wody przez naskórek). Jest doskonałym rozpuszczalnikiem wielu czynnych substancji. Zapobiega wyparowywaniu wody z fazy zewnętrznej, szczególnie przy emulsji O/W. W temperaturze pokojowej jest bezbarwną, bezwonną, oleistą cieczą, o słodkawym smaku i wysokiej lepkości. Znajduje szerokie zastosowanie w przemyśle i medycynie. W odróżnieniu od glikolu etylenowego glikol propylenowy nie jest toksyczny. Glikol propylenowy stosowany jest w farmacji jako rozczynnik, czyli płyn, który sam nie ma istotnego działania dla organizmu, ale w którym może zostać rozprowadzony składnik czynny leku. Dotyczy to przede wszystkim preparatów (leków), nie dających rozpuścić się w wodzie, ale dających się rozprowadzić we względnie neutralnym dla organizmu - glikolu propylenowym. W ten sposób glikol propylenowy może być stosowany tak w formie zastrzyku, preparatu doustnego, jak i kremu. W tym ostatnim przypadku jest nanoszony miejscowo na skórę
Glikol butylenowy (ang. Butylene Glycol) należy do środków rozpuszczających. Jest dobrze tolerowany przez skórę. Zachowuje wilgoć (substancja wchodząca w skład naturalnego czynnika nawilżającego). Używany jest jako środek ekstrakcyjny dla roślin, do produkcji ekstraktów roślinnych.
Triethanolamin - alkohol alifatyczny o wzorze sumarycznym N(CH2CH2OH)3. Dodawany do kremów, maści, śmietanek, mleczek, toników, detergentów. Na skórę działa nawilżająco, oczyszczająco, przeciwtrądzikowo, zmiękczająco, przeciwzaskórnikowo.
W kosmetologii jest uważana za substancję przeciwzaskórnikową i oczyszczającą. Zwiększa przepływ krwi przez naczynia skórne, poprawia ukrwienie skóry, przyśpiesza procesy odnowy i regeneracji skóry.
Ester kwasu p-hydroksybenzoesowego (ang. Propylparaben maximim concentrate) – to substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed nadkażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np.nabierając krem palcem).
Metyloparaben (ang. Methylparaben conservator maximum) – jest środkiem konserwującym wytwarzanym naturalnie w wielu owocach (np.jagodach). Metyloparaben łatwo wchłania się z przewodu pokarmowego lub przez skórę. Jest hydroliziowany do kwasu p-hydroksybenzoesowego i szybko wydalany bez akumulacji w organizmie.
Dwusodowy EDTA (ang. Disodium EDTA) - regulator lepkości (podwyższa lub obniża lepkość kosmetyku). EDTA, czyli kwas etylenodwuaminoczterooctowy oraz jego sole są dodawane do leków i kosmetyków. Stabilizuje kosmetyki i leki, hamuje katalityczny wpływ jonów metali, zapobiegając rozkładowi substancji czynnych; nasila działanie konserwantów i przeciwutleniaczy. Posiada właściwości przeciwbakteryjne i przeciwgrzybicze, dlatego ma zastosowanie również jako konserwant. Należy do przeciwutleniaczy kompleksujących (chelatujących) kationy metali, w tym ciężkich, w środowisku wodnym, co wpływa na spowolnienie procesów oksydacyjnych inicjowanych przez światło oraz śladowe ilości metali, np. żelaza.
Imidazolidinyl - konserwant o bardzo szerokim spektrum działania. Możemy go spotkać w produktach on nazwie "hipoalregiczny".
Uff! Dobrnęliśmy do końca repetytorium z chemii i kosmetologii.
Wynika z niego, że dobór substancji został wykonany w uzyskania preparatu powodującego:
wygładzenie zmarszczek mimicznych, rys i zmarszczek powstałych z niedoboru wilgotności,
głębokie nawilżenie skóry,
ujędrnienie skóry,
poprawienie samopoczucia.
Ekstrakt z kawioru pomoże nam również odżywić skórę po opalaniu, zmniejszyć podrażnienia i złagodzić wszelkie swędzenia.
Pora na eksperymenty biologiczne.
Skoro wiem czego można oczekiwać po masce trzeba sprawdzić jej działanie w praktyce.
Przed nałożeniem maseczki należy dokładnie oczyść i wysuszyć skórę twarzy. Przez warstwę kremu trudniej przedostać się substancjom odżywczym.
Wyjmujemy maseczkę z opakowania i rozkładamy. Nieco przypomina maskę na bal karnawałowy. Ma owalny kształt z dziurkami na oczy, usta, nos. Bez obawy, maskę można tak ułożyć, że pasuje do każdej twarzy. Jest spora i ma zapas materiału. Tam gdzie jest za luźno można zrobić zakładkę. Do nałożenia maski potrzebne jest lustro lub pomoc drugiej osoby.
Teraz czeka nas 20 minut błogiego lenistwa. Przedawkowanie składników nie grozi. Jeśli ktoś przyśnie – nic złego się nie dzieje. Sprawdzone.
Po ich upływie można zadanego czasu można zdjąć maseczkę i usunąć chusteczką nadmiar składników.
Efekt zastosowania maski
Po jednorazowym użyciu daje się zauważyć, że maska powoduje:
- podniesienie owalu twarzy,
- wyrzeźbienie rys,
- rozjaśnienie skóry (znikają plamki, skóra jest rozświetlona)
- odmłodzenie skóry (jest wygładzona, jędrna i elastyczna).
Aby uzyskać najlepszy efekt zalecane jest stosowanie maseczki dwa razy w tygodniu. Stosując taką ochronę przed starzeniem się skóry możemy być spokojni o wygląd nasze twarzy przez wiele wiele lat.
Ogólne wrażenie? Zaskakująca skuteczność. Kilkanaście złotych za to, aby w domu poczuć się jak w gabinecie kosmetycznym, to nie wysoka cena.
Gwarancja skuteczność
Jeżeli produkt nie spełni Twoich oczekiwań możesz odesłać pozostałe nienaruszone opakowania wraz z krótkim uzasadnieniem. Ponosisz cenę przesyłki. Ja zaś zwracam Ci równowartość towaru.
Zapraszam do wypróbowania.
Opinie o produkcie
Twoje konto
Bestsellery
Ostatnio dodane
Subskrypcja
Statystyki
- Liczba produktów:
- 146
- Liczba kategorii:
- 97
- Liczba nowości:
- 9
- Liczba promocji:
- 0
- Liczba odsłon:
- 581797




Brak opinii o tym produkcie
Dodaj swoją opinię